Samba

———————————————————————————————————————————–

Samba este un dans care solicita in primul rand starea de spirit a dansatorului. Dansatorii de samba sunt energici, euforici, emana pofta de viata prin fiecare miscare. Dansul este plin de expresivitate, solicitand toate partile corpului.

Samba este originara din Brazilia, avand influente africane, indiene si iberice. Samba s-a nascut in anii 1830, dintr-o mixtura intre figurile de dans executate de negrii (miscari ce se aseamana cu mersul incatusat), impreuna cu rotatii ale corpului si sway-uri din Lundu, preluand mai tarziu si pasi de carnaval. In jurul anului 1885, dansul a fost adoptat de inalta societate din Rio sub numele de Zemba Queca, ulterior modificat in Mesemba. La inceputul secolului XX, Mesemba a fost combinat cu un alt dans brazilian numit Maxixe si a fost popularizat in SUA si Europa. In prezent Samba inca mai contine pasul numit Maxixe, constand intr-un chasse si o punctare. In anii 1930, Samba, cunoscuta atunci sub numele de Carioca, a cunoscut o mediatizare prin aparitia in diverse filme ale vremii, precum “Flying Down to Rio”. Samba a fost in anii 1950 popularizata de catre Printesa Margareta, care juca un rol central in societatea britanica.

Majoritatea figurilor de Samba ce se danseaza astazi sunt realizate prin miscarea nelipsita a soldurilor, care constituie esenta acestui stil. Coregrafia este echilibrata, se alterneaza deplasarile cu partile statice si miscarile rapide cu cele lente.———————————————————————————————————————————–

Powered by WordPress | Asigurare Ieftina | Thanks to Oferte Laptop