Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim de la cuplurile cu care lucrăm dansul mirilor. Pentru a vă veni în ajutor, ne-am hotărât să scriem acest articol cu recomandările echipei Joie de Vivre, pentru ca pregătirea dansului mirilor să fie cât mai lipsită de stres, iar dansul vostru să fie cu adevărat un moment special, relaxat și emoționant.

Timpul necesar pregătirii dansului mirilor

Pentru că este ușor ca în timpul dansului să vă lăsați copleșiți de emoție, este important ca atunci când începeți pregătirile pentru nuntă, să luați în calcul și primul vostru dans. Alegerea melodiei, precum și o discuție consultativă cu școala de dans pe care o alegeți, este esențială pentru a vă face o idee despre planul pe care ar trebui să îl urmați.

Așadar cu cât timp înainte ar trebui să începeți cursurile pentru dansul mirilor? Răspunsul este că timpul de care veți avea nevoie depinde foarte mult de complexitatea dansului pe care îl doriți.

La Joie de Vivre recomandăm să alocați minim o lună și jumătate pregătirii dansului mirilor (prin planificarea unei singure ședinte de dans pe săptămână). În acest fel, ne asigurăm că aveți suficient timp între ședințe pentru a exersa și a sedimenta pașii învățați la ședința anterioară, iar frecventarea cursurilor de dans nu va fi un motiv de stres și oboseală. 15-30 de minute de exercițiu pe zi, ar trebui să fie suficiente pentru ca mișcările învățate să vă intre în reflex și să pară naturale, iar progresul să se poată face mai rapid.

Asadar, indiferent dacă vă doriți un dans simplu sau unul complex, nu amânați stabilirea unei întâlniri de consultanță cu școala de dans alături de care doriți să pregătiți dansul mirilor. Doar începând pregătirile din timp veți putea păși relaxați si zâmbitori pe ring, iar dansul vostru va arăta natural și va reflecta personalitatea voastră.

La Joie de Vivre, prima întâlnire de consultanță este gratuită, pentru a ne cunoaște mai bine și a putea înțelege mai bine nevoile și dorințele voastre. Pentru stabilirea întâlnirii, ne poți contacta ușor la 0726 378 713.

Greșeli frecvente în planificarea cursurilor pentru dansul mirilor

  • Amânarea începerii cursurilor până în ultima săptămână, deoarece vă este teamă să nu uitați pașii de dans până la nuntă

Din păcate, atunci când începeți cursurile cu o săptămână sau două înainte de nuntă, sunt șanse mari să vă aglomerați și cu alte pregătiri, iar cursurile de dans să deveni încă un stres suplimentar pe care îl aveți în săptămâna nunții. Pe lângă asta, și timpul de repetiție va fi foarte redus, dacă nu chiar inexistent, iar rezultatul va fi de cele mai multe ori un dans rigid și nesigur.

Nu uitați! Nu este același lucru dacă faceți 6 ședințe de dans într-o săptămână sau 6 ședințe în 6 săptămâni! Rezultatele sunt mult mai bune dacă cele 6 ședințe se întind pe o perioada de 5-6 săptămâni. Exersând între ședințe, pașii voștri capătă cursivitate, permițând progresul și finisarea dansului, prin stabilirea detaliilor legate de postură, brațe și expresivitate.

  • Începerea cursurilor în ultimul moment, deoarece doriți să învățați singuri, utilizând resurse online

Nu spunem că nu este posibil sau că este greșit să utilizați youtube-ul pentru a învăța o coregrafie. Însă, dacă aveți în plan să încercați asta, vă recomandăm să începeți procesul de învățare cu mult timp înainte de nuntă. În felul ăsta, pe lîngă faptul că puteți învăța cu calm, vă și puteți da seama destul de ușor dacă vă puteți descurca singuri fără probleme sau dacă este necesar să apelați la o școală de dans pentru a avea dansul dorit.

De asemenea, este recomandat să apelați la ajutorul unei școli de dans profesioniste, ai căror instructori sunt bine pregătiți în a lucra cu perechi începătoare. Ei au atât răbdarea necesară, cât și capacitatea de a structura informațiile pe care le oferă, în asa fel încât învățarea să se facă treptat. Un instructor bine pregătit va reuși să corecteze cu ușurință greșelile, să crească treptat dificultatea pașilor de dans și să își muleze explicațiile, astfel încât să puteți învăța și progresa ușor.

  • Amânarea începerii cursurilor deoarece vă doriți un dans simplu, pe care sunteți siguri că îl puteți învăța în 3 ore făcute în săptămâna de dinainte de nuntă

Oricât de simplu este dansul pe care vi-l doriți, tot aveți nevoie de timp pentru a exersa între ședințe și pentru a da cursivitate figurilor. Ca să nu mai zicem că uneori, anumite figuri de dans vă pot păcăli, dând senzația că sunt ușoare doar pentru că sunt executate de profesioniști. În final, există posibilitatea să ajungeți să constatați că vă este imposibil să le învățați și să le dansați relaxat și cursiv după doar 3 ore de dans . Pentru un dans diferit, relaxat și care să vă reprezinte, la Joie de Vivre, recomandăm un număr de minim 6 ședințe pregătitoare.

Vezi câteva dintre pachetele pentru dansul mirilor concepute special pentru cupluri cu nunta în următoarele luni. Programează o întâlnire și hai să ne cunoaștem, să povestim și să găsim pachetul ideal pentru voi!

Alte Articole

Pin It on Pinterest

INSCRIE-TE!