Am vrut mai mult decât un testimonial de la cursanții noștri, iar unele perechi care ne-au ales pentru a pregăti dansul mirilor împreună, ne-au răspuns cu chef și entuziasm. Cum se simte de la ei experiența unui curs, cu ce așteptări vin și cât de bucuroși sunt de rezultate, aflăm într-o serie mai lungă de interviuri menite să vă ajute să vă faceți o idee despre cum sunt cursurile pentru dansul mirilor la Joie de Vivre. 100% pe bune și autentice, de la oameni.

Deschidem seria cu Adelaida și Erdan, un cuplu care se mândrește cu 2 dansuri la activ. Dansate fantastic.

The bride point of view: Adelaida

Pe lângă faptul că așa trebuie, de ce se face dansul mirilor la nunți?

Cred că este un moment bun în care poți introduce toți invitatii în povestea voastră.

Cu ce instructor ați învățat și cum a fost predarea?

Pot să reformulez? Am dansat cu Florin, ne-am amuzat cu Florin, ne-am simțit grozav și cred că am reușit să transmitem asta și prin dansul nostru final.

Ca să detaliez totuși putin, Florin a fost super deschis la toate ideile pe care le-am adus dansului și a făcut tot posibilul să adapteze mișcările alături de noi pe măsura capacității noastre de execuție. Ne-a ajutat să descoperim că putem să ne mișcăm foarte bine și ne-a ‘finisat’ cu atenție greșelile pe care noi nu le observam reușind să intre cu brio în stilul nostru.

Ce dans v-ați ales și de ce?

Ne-am ales un dans care să spună ceva despre noi pe o piesă care ne placea amândurora dinainte să ne gândim măcar la un dans al mirilor.

Nu ne-am gândit la un stil anume, ne-am gândit la anumite mișcări (nu știam din ce stil fac parte). Eu pot chiar să mărturisesc că îmi doream mult să nu cumva să alunecăm într-un dans plictisitor, fiindcă nu aș avea răbdare să-l execut până la sfârșitul piesei.

Câtă practică ați făcut acasă, între ședințe? (sincer)

Sincer – mai puțin decât ne ruga Florin mereu, dar la fel de sincer, mai mult decât credeam că o vom face. Dansul pare simplu cand îl discuți și dansezi cu Florin, dar gluma își pierde din intensitate când ești filmat și îți vezi toate execuțiile nefinalizate. Practic, am exersat de fiecare dată acasă de minim 2-3 ori între ședințele programate la sală.

Cum a ieșit dansul la nuntă? Ce notă vă dați?

Sunt perfecționista și deși dansul a fost foarte lăudat, la fiecare vizionare a înregistrărilor primite de la invitati mai indentific câte o mișcare pe care știu că alteori am facut-o mai bine. Nu vreau să mă notez, dar sunt mândra de noi.

Ce au zis părinții tăi? Ce au zis invitații?

Parinții mei au zis “pe tine te știam că îți place să dansezi, dar nu credeam că Erdan e așa bun dansator” Invitații: “l-ai chinuit mult?” Și răspunsul sincer este că, deși la început eu l-am stresat puțin pe el, ulterior s-au schimbat rolurile și el și-a luat rolul în serios pe când eu mi-am mai pierdut din concentrare.

Ce le recomandați altora ca voi?

Ooo, aș avea multe de zis. Cel mai important lucru este să se distreze cât mai mult posibil pentru că vor rămâne cu niște amintiri foarte frumoase după. În același timp să trateze cu responsabilitate ce-și propun să facă pentru a nu exista riscul ‘penibilului’ la nuntă și să nu se descurajeze la început fiindcă dansul prinde contur abia spre sfârșitul orelor de curs.

The groom point of view: Erdan

Dacă ar fi după tine, ai scoate sau ai lăsa dansul mirilor la nunți?

Aș lăsa dansul. Cu sau fără cursuri, mi se pare potrivit ca petrecerea de nuntă să fie începută de un dans al mirilor.

Cum te-ai înțeles cu partenera la cursuri? Ceva ciondăneli?

Suficiente cât să facă dansul mai interesant. Ne-am înțeles exact ca în relație și am dovedit că facem echipă bună împreună.

Cât de mândru ai fost de cum v-a ieșit?

Pentru cât de dificile mi-au parut la început mișcările dansului nostru, pot spune cu încredere că ‘produsul final’ mi-a depășit așteptările inițiale.

Cine a condus dansul?

Iubirea 🙂 Eu, evident.

Cum a ieșit dansul la nuntă? Ce notă vă dați?

Noi cunoscând în detaliu execuțiile corecte, poate că ne-am oferi un feedback mai dur decât cel primit de la cei care au admirat dansul.

Chiar și așa, aș zice că pot face o medie între cele două dansuri (am avut două evenimente) și aș nota media cu 9,50 (în catalog se trece 10)

Ce au zis părinții tăi? Ce au zis invitații?

Parinții au înțeles de ce multe dintre serile noastre se rezumau la “avem treabă, repetăm dansul”, iar unii dintre invitați ne-au întrebat dacă ne pregătim de vreo competiție.

Ce le recomandați altora ca voi?

Să nu le fie teamă să înceapă aceste cursuri și să repete cu seriozitate, pe cât posibil.

Ai mai vrea să urmezi vreun curs de dans?

Da pentru că poate fi un înlocuitor interactiv al mersului la sală.

Acum ca stii putin mai multe despre emotiile si experienta pe care o reprezinta primul dans al mirilor, este timpul sa incepeti sa va ganditi la acest moment. Daca decizia voastra este sa incepeti cursurile pentru Dansul Mirilor, va asteptam la o prima sedinta de consultanta pentru a discuta mai multe detalii legate de dansul vostru (toate detaliile despre Dansul Mirlor la Joie de Vivre le gasesti aici).

Iar daca nu sunteti din Bucuresti, va asteptam pe platforma noastra de cursuri de dans online, dancession.com unde puteti gasi o multime de coregrafii pentru dansul mirilor explicate pas cu pas de instructorii Joie de Vivre.

Iti place sa Dansezi? Inscrie-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate noutatile!INSCRIE-TE!