Chiar daca printre baieti dansul este un sport mai putin popular, preferate fiind inotul, fotbalul sau baschetul, beneficiile practicarii acestuia intr-un mediu organizat, inca din anii copilariei, sunt numeroase.

cursuri-dans-copii-bucuresti

Este stiut ca dansul implica o conditie fizica excelenta.Cursurile de dans sportiv pun accent nu numai pe invatarea stilurilor de dans propriu-zise, ci in egala masura pe incalzire si pregatire fizica, fiind astfel o modalitate foarte buna de a face miscare si de a ajuta copiii sa se dezvolte intr-un mod armonios.

Dar, daca pentru a face miscare baietii pot cu usurinta alege si alte sporturi, beneficiul major al dansului sportiv este acela ca ii ajuta sa isi dezvolte latura creativa. Dezvoltata in mod corespunzator, creativitatea le poate aduce avantaje importante in viitor atat in plan profesional cat si emotional.

Spre deosebire de multe alte sporturi, dansul are la baza o relatie de parteneriat intre baieti si fete. Datorita acestui fapt, dupa reiese si dintr-o serie de studii, frecventarea cursurilor de dans ajuta la combaterea timiditatii, cresterea increderii in sine si imbunatatirea comunicarii si cooperarii intre copiii de sex opus. Empatia, dorinta de a-si ajuta colegii de curs, precum si de a impartasi cunostintele si cu alti copiii sunt des intalnite in randul celor care participa la sedintele de dans sportiv.

Dificultatea disciplinarii baietilor este o problema destul de raspandita. Deoarece deprinderea pasilor specifici diferitor stiluri de dans necesita un nivel ridicat de disciplina si atentie, cursurile de dans pot aduce o contributie majora in cresterea responsabilitatii si seriozitatii cu care copiii abordeaza activitatile pe care le desfasoara.

Iar daca inca nu v-am convins sa veniti cu baietelul la cursurile de dans, aflati ca, dupa cum reiese dintr-un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Gottingen din Germania, femeile isi aleg partenerii si in functie de cum danseaza. Frecvenatrea cursurilor de dans inca din anii copilariei ar putea sa ii fie de ajutor in viitor!

INSCRIE-TE!