Intr-o lume in care revistele de moda si vedetele seteaza standarde de frumusete greu de atins, increderea in propria feminitate si frumusete scade dramatic. Exigentele femeilor in ceea ce priveste propriul corp sunt crescute si uneori nerealiste, iar din dorinta de a atinge perfectiunea se poate ajunge la dezvoltarea diferitor complexe sau la probleme de sanatate.

Frumusetea unei femei insa nu este data de un tipar ce trebuie respectat, ci este data de stralucirea pe care numai increderea in sine o poate aduce, iar dansul oriental poata ajuta orice femeie sa aiba atitudine mai increzatoare, sa isi descopere propria feminitate si sa se vada intr-o noua lumina.

Dansul oriental, sarbatoarea fortei si senzualitatii feminine

Dansul oriental este sarbatoarea vietii, pasiunii si misterului feminin, iar fiecare figura de dans are darul de a pune în valoare corpul si sufletul femeii. Curgator, armonios si senzual, dar si dinamic si intens, dansul oriental este cea mai pura forma de exprimare a fortei si misterului feminin. Caracterizat de miscari senzuale, toate miscarile specifice dansului oriental scot in evidenta formele femeii.

Miscarile de dans oriental se realizeaza preponderent din abdomen si mai putin prin intermediul picioarelor, in timp ce pozitiile si miscarile specifice bratelor confera expresivitate si solemnitate. Tehnica esentiala consta in izolarea diferitelor parti ale corpului si miscarea lor in mod independent fie simultan, fie succesiv, miscari complexe, ce pot fi invatate la cursuri de dans oriental.

In timpul unui dans oriental, femeia isi foloseste toate atuurile, de la par pana la miscarea senzuala a soldurilor, de la miscarea feminina a bratelor pana la miscarile unduite din abdomen. Fiecare miscare spune o poveste, fiecare pas este un joc prin care dansatoarea isi pune in valoare feminitatea, transmite propriile trairi si ofera privitorului o portita catre sufletul ei. O dansatoare orientala iubeste fiecare particica a corpului si a sufletului ei, uita de totul si se abandoneaza in ritmul muzicii si in dans.

In momentul in care se invata miscarile, fiecare parte a corpului este modelata si antrenata separat, iar fiecare femeie se va privi in oglinda executand miscarile si se va indragosti treptat de propriul corp. Incercarea de a perfectiona fiecare miscare, urmata de bucuria reusitei ofera implinire, o stare de bine si creste increderea in sine. Treptat, pe masura ce femeia descopera si invata sa isi iubeasca fiecare particica a corpului, va putea exprima din ce in ce mai usor cu ajutorul dansului o parte din universul sau interior.

Bucuria de a iti descoperi corpul, energia pozitiva ce reiese in momentul in care lumea din jur si grijile dispar, aduc cu sine stralucirea ce numai increderea in sine o poate da. Dansul oriental, este calea prin care femeile isi pot imbratisa propria feminitatea, imbunatati imaginea de sine si intelege ca fiecare femeie este frumoasa in momentul in care are o atitudine plina de incredere.

O dovada a faptului ca dansul oriental este cea mai frumoasa forma de exprimare a elegantei, senzualitatii si frumusetii feminine, oferita de Noelia

Pin It on Pinterest

INSCRIE-TE!