Intr-o lume in care revistele de moda si vedetele seteaza standarde de frumusete nerealiste, increderea in propria feminitate si frumusete este un tel din ce in ce mai greu de atins. Exigentele pe care le avem in privinta propriul corp sunt crescute, iar din dorinta de a atinge perfectiunea putem ajunge sa dezvoltam tot felul de complexe sau probleme de sanatate.

Frumusetea insa nu este data de un tipar ce trebuie respectat, ci este data de stralucirea pe care numai increderea in sine o poate aduce.

Dansul oriental este una dintre caile pe care le poti urma pentru a ajunge sa iti descoperi feminitatea si unicitatea. Este timp pe care ti-l dedici tie, un hobby pe care il faci pentru placerea sufletului tau, un dans in care nu ai nevoie de un partener ca sa te poti vedea frumoasa si sa ajungi sa te descoperi intr-o noua lumina.


Dansul oriental, sarbatoarea fortei si senzualitatii feminine

Dansul oriental este sarbatoarea vietii, pasiunii si misterului feminin, iar fiecare figura de dans are darul de a-ti pune în valoare corpul si sufletul. Curgator, armonios si senzual, dar si dinamic si intens, dansul oriental este cea mai pura forma de exprimare a fortei si misterului feminin. Caracterizat de miscari senzuale, toate au darul de a scoate in evidenta formele femeii.

Miscarile de dans oriental se realizeaza preponderent din abdomen si mai putin prin intermediul picioarelor, in timp ce pozitiile si miscarile specifice bratelor confera expresivitate si solemnitate. Tehnica esentiala consta in izolarea diferitelor parti ale corpului si miscarea lor in mod independent fie simultan, fie succesiv. In momentul in care vei invata miscarile, vei antrena si modela separat fiecare parte a corpului. Incercarea de a perfectiona fiecare miscare, urmata de bucuria reusitei iti va aduce implinire, o stare de bine si iti va creste treptat increderea in tine. Iar pe masura ce vei progresa, vei invata sa iti iubesti fiecare particica a corpului si sa exprimi cu ajutorul dansului o parte din universul tau interior.

Cu dansul oriental te poti familiariza la scolile de dans care au in program cursuri de dans oriental sau, singura, acasa, urmand cursuri online de dans oriental. Asta in cazul in care te simti inconfortabila sa frecventezi un curs de dans unde participa mai multe persoane, vrei sa te familiarizezi singura, in confortul casei tale, cu miscarile, timpul nu iti permite sa participi la un program fix, sau pur si simplu nu ai nicio scoala de dans in apropiere unde sa se invete dans oriental.

In timpul unui dans oriental, iti vei folosi toate atuurile, de la par pana la miscarea senzuala a soldurilor, de la miscarea feminina a bratelor pana la miscarile unduite din abdomen. Vei ajunge sa spui o poveste cu ajutorul fiecarei miscari, fiecare pas va fi un joc prin care vei invata sa iti pui in valoare feminitatea, sa transmiti propriile trairi si sa oferi o portita catre sufletul tau. Vei invata sa iti iubesti fiecare particica a corpului si a sufletului tau, sa uiti de tot ce e in jur si sa te se abandonezi in dans.

Bucuria de a iti descoperi corpul, energia pozitiva ce reiese in momentul in care lumea din jur si grijile dispar, iti vor da acea stralucire pe care numai increderea in sine o poate da. Daca vrei sa incerci chiar acum o miscare specifica dansului oriental, pentru a putea experimenta putin cu miscarea si senzatiile pe care dansul ti le ofera, iti lasam aici un tutorial de pe Dancession.com, platforma noastra de cursuri de dans online

Iti place sa Dansezi? Inscrie-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate noutatile!INSCRIE-TE!