De îndată ce intrați pe mâna lui Florin, să fiți siguri că va scoate dansatori din voi. N-o să fiți voi lorzii dansului, dar veți avea mișcările la voi. Dacă vă întrebați de unde vine magia și toata recunoștința și bucuria din review-urile noastre, ei bine l-am luat la povești pe Florin ca să vă transmită tot ce trebuie să știți dacă vreți să faceți din dansul mirilor ceva super special.
Instructor de dans și dansator de mai bine de 12 ani și membru in echipa Joie de Vivre de 4 ani, la Florin pasiunea pentru dans nu are buton de off, predă cu dedicare și nu se lasă până nu iese artă. Dar asta dacă faceți echipă cu el și oferiți la fel de mult, altfel minunile nu se întâmplă așa ușor.
Dacă urmează,să aveți nunta și vă gândiți la ce urmează sa faceți la dansul mirilor, vă invităm să citiți cu entuziasm și curiozitate o listă de sfaturi despre ce să faceți înainte de dansul mirilor, direct de la Florin.
Florin, ce înseamnă dansul pentru tine?
Dansul este în primul rând energie, o pasiune pentru întreaga viață, un mod de a îmi trăi viața.
Majoritatea cuplurilor vin cu 0 experiență de dans la curs. Cum te simți să le predai începuturile dansului de fiecare dată?
Chiar dacă primii pași sunt aceiași, îmi face plăcere să găsesc stilul de predare potrivit fiecărui cuplu, diversific ședințele, iar in felul acesta predarea nu devine monotonă nici pentru mine. De asemenea, este plăcut să văd cum crește interesul și pasiunea pentru dans în rândul perechilor cu care lucrez.
De unde îți vine chemarea de a preda?
În perioada în care făceam dans sportiv de performanță, îl urmăream pe profesorul meu de dans și simțeam că asta este ceea ce îmi doresc și eu să fac. Am început să predau la 14 ani, mai întâi ajutându-l pe el cu grupele de începători, apoi am evoluat treptat și am început să susțin orele singur.
De cât timp predai dansul mirilor?
Cu perechi am început să lucrez în urmă cu 4 ani. Ai nevoie de o anumită experiență și tact pentru a putea începe să lucrezi dansul mirilor. Este un tip diferit de predare, care solicită atât creativitate, un bagaj mare de cunoștințe, dar și maturitate pentru a putea gestiona anumite momente care apar în timpul antrenamentelor.
Dacă ar fi să numești câteva tipologii de cupluri din experiența ta, cum le-ai categorisi?
- Cupluri nonconformiste, excentrice, care aleg să danseze ceva cu totul diferit și neașteptat pentru dansul mirilor.
- Cupluri carismatice, care își doresc să ducă dansul mirilor spre zona de show, cu ridicări spectaculoase, schimbări de costumație.
- Cupluri romantice, care își doresc să aibă un dans „de poveste” și creează și decorul necesar pentru acest tip de dans.
- Cupluri ambițioase, care din momentul în care încep cursurile repetă mult, uneori vin cu propuneri de îmbunătățire a dansului, sunt cupluri cu care se lucrează foarte ușor și care te motivează și pe tine.
- O altă categorie, ar fi cea a cuplurilor pentru care dansul mirilor este o obligație suplimentară la nuntă. În general, ei încep cursurile cu puțin timp înainte de nuntă și își doresc un dans simplu și safe pe care să îl danseze fluid.
Creează un top de 6 sfaturi pentru orice cuplu de miri care vrea să se apuce de dansul mirilor?
- În primul rând, să privească dansul mirilor ca pe o activitate de cuplu, ceva ce construiesc împreună și să renunțe la ideea ca fac dansul doar pentru a nu se face de ras. Poate că este singura dată când vor avea un dans numai al lor, așa că ar trebui să profite de moment și să se gândească la ce își doresc ei să facă și nu la ce se așteaptă alții să vadă de la ei.
- Tot legat de primul sfat, ar fi și alegerea melodiei. Sfatul meu este să aleagă o melodie care le place, care îi reprezintă, care le transmite ceva. Nu are importanță în ce stil se încadrează (oricum multe melodii permit crearea unor coregrafii care combină mai multe stiluri de dans). De asemenea, să nu aleagă o melodie doar pentru că este în trend pentru dansul mirilor.
- Să își acorde timp, să aibă răbdare cu ei înșiși și să aibă încredere că pașii și figurile de dans se vor lega. Este normal ca pașii să nu iasă din prima, să nu vă sincronizați sau să nu aveți o mișcare lină imediat cum învățați o figură de dans. Este nevoie de răbdare, încredere și perseverență ca dansul să capete un aspect plăcut.
- Repetiția este necesară în fiecare zi între ședințe. Dedicați-vă cel putin 15 minute pe zi pentru a repeta ce ați făcut la ședința anterioară. Doar așa se poate progresa și ajunge la naturalețe și lejeritate în mișcare.
- Nu lăsați pregătirea dansului mirilor pentru ultimele 2 săptămâni înainte de nuntă. Este una dintre cele mai mari și răspândite greșeli. Se lasă pregătirea dansului mirilor pe ultimele săptămâni în ideea că așa va fi proaspăt dansul și nu se va uita. Însă în acest fel, nu vă oferiți timp de repetiție între ședințe, iar progresul vostru va fi unul mai dificil. De asemenea, dansul devine doar un stres suplimentar în pregătirea nunții și nu vreți asta.
- Să exerseze dansul cel puțin o dată în ziua nunții, pentru a vedea care sunt punctele în care rochia ar putea să le pună probleme, astfel încât să le poată evita. Chiar dacă coregrafia este concepută luându-se în calcul modul în care arată rochia, iar ultimele repetiții sunt făcute într-o costumație asemănătoare cu cea pe care o au la nuntă, trebuie repetat măcar o dată cu rochia.
Dacă nunta se apropie si ati inceput sa va ganditi la dansul mirilor, v-am pregătit o serie de pachete de ședințe particulare pentru dansul mirilor. Daca nu sunteti din Bucuresti, dar vreti sa lucram impreuna o coregrafie speciala pentru dansul mirilor, pe Dancession, platforma noastra de cursuri de dans online, veti gasi o multime de coregrafii explicate in cel mai mic detaliu chiar de instructorii Joie de Vivre. Programați acum o primă ședință de consultanță pentru a alege pachetul care vi se potrivește!
Iti place sa Dansezi? Inscrie-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate noutatile!