Dupa multe cautari v-ati hotarat sa includeti dansul intre activitatile extrascolare ale celui mic. Dar cum alegem scoala de dans pentru copii? Care sunt criteriile de care un parinte ar trebui sa tina cont pentru a face cea mai buna alegere?

Proximitatea si programul

In primul rand, este ideal sa gasiti o scoala de dans localizata in apropierea zonelor pe care le tranzitati zilnic. In acest fel nu veti percepe drumul pana la sala de dans ca pe o greutate si nu va constitui un motiv de absenta. De asemenea, programul cursurilor de dans pentru copii ar trebui sa se potriveasca atat cu programul copilului, cat si cu programul parintilor. Nu uitati ca pentru cel mic este foarte importanta continuitatea, motiv pentru care trebuie sa va asigurati ca nu veti pierde sedinte din cauza faptului ca sunt anumite zile in care nu are cine sa il insoteasca.

Instructorul

Probabil cel mai important criteriu de selectie este instructorul. Interesati-va in privinta pregatirii si a metodei de lucru al instructorului. Indicat este ca instructorul sa aiba un set de reguli bine stabilite ce trebuie respectate de toti copii, dar care in acelasi timp sa ofere si libertate de exprimare celor mici. Nu uitati ca un instructor prea dur va indeparta copiii, pe cand unul prea permisiv nu va reusi sa ii stapaneasca pe cei mici.

Sala de dans

Pentru ca cei mici sa se simta bine la ore, foarte importanta este si ambiata oferita de sala de dans. Alegeti o sala curata, care sa ofere toate conditiile necesare unei bune desfasurari a antrenamentelor: vestiare pentru fete si baieti, oglinzi, temperature potrivita, toaleta etc.

Programa si structura cursurilor de dans

Alegeti o scoala de dans pentru copii unde grupele sunt structurate pe categorii de varsta si pregatire. Copilul se va integra mult mai usor si se va bucura de dans alaturi de copii apropiati ca varsta. De asemenea, este evident faptul ca un copil de 4 ani are un cu totul alt ritm de invatare decat un copil de 9 ani, motiv pentru care programa cursurilor de dans trebuie sa fie adaptata in functie de varsta si experienta copiilor. Un scolar va intelege si reproduce mai usor pasii de dans decat un prescolar, la fel cum unui copil care face dansuri de cateva luni ar trebui sa i se ofere posibilitatea sa progreseze si sa invete figuri mai complexe, nu sa ramana la o grupa de incepatori unde sa repete aceleasi figuri incontinuu.

Cursuri de dans pentru copii in Bucuresti se organizeaza la scoala de dans Joie de Vivre. In grupe de cel mult 14 copii, structurate pe categorii de varsta (3-4 ani, 4-6 ani si 6-10 ani) si pe nivel de pregatire (incepatori, intermediari si avansati) descoperim energicele ritmuri latino-americane si elegantele stiluri standard.

Nu ramane decat sa incercati sa veniti cu cel mic la o sedinta de dans, iar la finele orei sa va consultati atat cu copilul cat si cu instructorul pentru a evalua perspectivele.

Vezi detalii despre cursurile de dans pentru copii la Joie de Vivre >>>

Iti place sa Dansezi? Inscrie-te la Newsletter pentru a fi la curent cu toate noutatile!INSCRIE-TE!